Kendō

Kendō (剣道) on japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva moderni budōlaji, jonka harjoittelussa käytetään erityisiä suojavarusteita (bōgu) sekä bambumiekkaa (shinai). Lue kendosta lisää Suomen Kendoliiton sivuilta: http://kendoliitto.fi/lajit/kendo/ Kendotoiminta Jyväskylässä

Ryutokaissa on harjoiteltu kendoa vuodesta 2008 lähtien. Kendo on mukana Jyväskylän kaupungin Liikuntalaturi-toiminnassa, joka mahdollistaa lajin ilmaisen kokeilun nuorille.

Harjoitusten ohjaamisesta vastuussa ovat seuran ohjaajat ja kokeneemmat harjoittelijat. Ohjaajat ja harjoittelijat käyvät säännöllisesti oppimassa uutta harjoitusleireillä, ohjaajakoulutuksissa ja muiden seurojen harjoituksissa mm. Suomessa ja Japanissa. Tilaisuuksia oppia vierailevilta japanilaisilta ja kotimaisilta opettajilta järjestetään säännöllisesti myös Jyväskylässä.

Tervetuloa tutustumaan kendoon!

Suomen Kendoliiton eettiset periaatteet 2018

Kendon harjoittelun päämääränä on henkinen ja fyysinen kasvu.
Kendon harjoittelu perustuu toisen ihmisen kunnioittamiseen ja arvostamiseen.
Kendo on läpi elämän jatkuvaa oppimista.
Kendo on osa suomalaista yhteiskuntaa ja kaikella siihen liittyvällä toiminnalla pyritään edistämään avoimuutta, rehellisyyttä, suvaitsevuutta, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa.


Peruskurssit

Syksy 2021
Kendon peruskurssi Jyväskylässä alkaa tiistaina 7.9. klo 19.30 Puistokoululla (Puistokatu 7-9, 40100 Jyväskylä). Ohjelmassa on aluksi lyhyt lajin esittely, jonka jälkeen kendon perusteita kokeillaan käytännössä. Kurssi on avoinna kaksi viikkoa, jonka ajan lajia voi kokeilla maksamatta kurssimaksua.

Peruskurssi 2020, Puistokoulu

Kurssilla lähdetään liikkeelle rauhallisesti lajin alkeista käyttäen seuran varusteita. Mitään ennakkotietoja,-taitoja tai varusteita ei kurssille tarvita. Harjoitukset ovat tiistaisin Puistokoululla klo 19.30-21.30 sekä torstaisin Kuokkala P-rakennuksessa Kuokkalan koulussa 20.00-22.00.

Tulethan paikalle vain täysin terveenä, ja Jyväskylän kaupungin nykyisiä koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen. Jos sinulla on kysymyksiä koronaan ja harjoitteluun liittyvistä asioista, otathan yhteyttä joko sähköpostitse, tai Facebookin tai Instagramin kautta.

Mahdollisten koronarajoitusten vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tulosta etukäteen täällä: https://forms.gle/YgmaK6EWfCbe8yXK8

Kurssimaksu: 90 euroa.
Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varushenkilöt: 50 euroa.
Maksu sisältää Kendoliiton jäsenmaksun ja liiton budolajit kattavan vakuutuksen kuluvalle vuodelle. Maksu maksetaan kahden viikon jälkeen aloituksesta.

Lisätietoja saat sähköpostitse (ryutokai@ryutokai.fi) tai lähettämällä viestin Facebookissa tai Instagramissa.

Tervetuloa tutustumaan!

Beginner’s courses

Autumn 2021
The next beginner’s course of Kendo in Jyväskylä starts on Tuesday 7 September, 19:30 in Puistokoulu (Puistokatu 7-9, 40100 Jyväskylä). There will be a short demonstration followed by a training session. The course is open for two weeks, after which the course fee will be paid.

No equipment, prior knowledge or skills are needed for the course. Weekly classes are held in Puistokoulu (19.30-21.30) on Tuesdays and in Kuokkala P building in Kuokkala school (20.00-22.00.) on Thursdays.

Please do not attend if you suffer from any symptoms possibly related to the corona virus, and always follow the current restrictions and instructions given by the city of Jyväskylä. If you have further questions about the corona virus and training, please contact us by email or in Facebook or Instagram.

Due to possible corona restrictions, please let us know of your attendance here: https://forms.gle/YgmaK6EWfCbe8yXK8

Course fee: 90€.
Students, pensioners, unemployed and conscripted: 50€.
The fee includes membership of the Finnish Kendo Association and an insurance until the end of the year. The fee is paid after two weeks.

For more information contact us by email (ryutokai@ryutokai.fi) or send a message through Facebook or Instagram.

Welcome!


Tutkimus (JYU)

Dekšnytė, R. 2013
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/41490
Dumić, M. 2016
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/51446