Seura

 

Ryūtōkai ry
Suiō-ryū iai kenpō Ōko-dōjō

Ryūtōkai on vuonna 2008 perustettu jyväskyläläinen yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa japanilaisesta taistelulajiperinteestä sekä kulttuurista Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella. Kendōn harjoittelu seurassa aloitettiin vuonna 2009. Jäsenmäärä vuoden 2016 lopussa oli 30. Ryūtōkai on Suomen Kendoseurojen Keskusliiton (FKA) jäsen. Yhdistyksen nimessä ryū tarkoittaa jyvää, tō miekkaa ja kai yhdistystä.  Yhdistyksessä harjoitellaan tällä hetkellä Suiō-ryū iai kenpōa ja kendōa.

Harjoittelu

Harjoittelu Ryūtōkaissa tapahtuu Katsuse Yoshimitsu Kagehiron (Suiō-ryū iai kenpō 15. sōke, Masaki-ryū kusarigamajutsu Fukuhara-ha 12. sōke, iaidō kyōshi 7. dan, kendō kyōshi 7. dan, jōdō renshi 6. dan) nimeämällä Suiō-ryū iai kenpō Ōko-dōjōlla (水鷗流居合剣法鷗湖道場). Katsuse-sōke antoi nimen dōjōlle käydessään Jyväskylässä vuonna 2013 – nimen ō tarkoittaa lokkia, ja ko tarkoittaa järveä. Opetus ja harjoittelu salilla tapahtuu Shimizussa sijaitsevan Hekiunkan honbu-dōjōn tapaan.

Voit tulla seuraamaan harjoituksiamme ja tutustumaan toimintaamme ottamalla mieluiten etukäteen yhteyttä ohjaajiimme ja sopimalla asiasta. Järjestämme myös näytöksiä ja lajien kokeilumahdollisuuksia muutamia kertoja vuodessa, esim. Yläkaupungin yössä, yliopistoliikunnan kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä kamppailulajinäytöksissä, sekä ennen peruskursseja. Harjoittelun aloittamiseen seurassamme riittää positiivinen asenne ja halu oppia uutta – varusteita, kuntoa tai taitoja ei tarvita.

Kendōn harjoittelu aloitetaan normaalisti syksyisin ja keväisin yhdessä Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunnan kanssa järjestettävillä peruskursseilla. Peruskurssilla harjoittelu aloitetaan lajin perusteista seuran varusteilla. Harjoittelu on mahdollista aloittaa myös kurssien ulkopuolella.

Yhteystiedot

Ryutokai ry
Sähköposti: ryutokai (at) ryutokai fi
Kendon sähköpostilista jäsenille: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/kendo
Facebook: https://www.facebook.com/ryutokaijkl
IBAN: FI62 5290 0220 3175 88

Ohjaajat

Taneli Takala
Suiō-ryū iai kenpō shōmokuroku
Ryutokai ry puheenjohtaja
tjtakala (at) gmail com

Jussi Jussila
Suiō-ryū iai kenpō shōmokuroku
Ryutokai ry varapuheenjohtaja
Kendovastaava
jussilajussi (at) gmail com

Harjoitusmaksu

Kendon peruskurssimaksu on 90 euroa / 50 euroa Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Maksu sisältää syyskauden tai kevätkauden jäsenmaksun, sekä Suomen kendoliiton jäsenyyden ja liiton budolajit kattavan vakuutuksen (30 euroa) kuluvalle vuodelle.

Seuran jäsenten vuosimaksu vuonna 2018 on 250 euroa. Maksulla voi osallistua seuran kaikkien lajien harjoituksiin.
Maksu maksetaan tammikuussa, tai tarvittaessa kahdessa osassa tammikuussa (125 euroa) ja toukokuussa (125 euroa). Maksujen eräpäivät ovat tammikuun ja toukokuun 15. päivät.

Vanhat jäsenet hankkivat lisäksi vuoden alussa Kendoliiton budolajit kattavan vakuutuksen (20 euroa), mikäli heillä ei ole budolajeja kattavaa vakuutusta toisaalta.

Muut maksut

Seuran bōguja lainattaessa välineiden ylläpitoa varten kerätään 5 euroa / kuukausi. Maksu maksetaan seuran tilille.