Kendō

Kendon peruskurssi keväällä 2019

Kendon peruskurssi Jyväskylässä alkaa maanantaina 28.1.2019 klo 19.30 Ryhtilässä (Seminaarinmäki, R-rakennus). Ohjelmassa on aluksi lyhyt lajin esittely, jonka jälkeen kendon perusteita voi kokeilla käytännössä.

Kurssilla lähdetään liikkeelle lajin alkeista käyttäen seuran varusteita. Harjoitukset ovat maanantaisin Ryhtilässä klo 19.30-21.00 sekä tiistaisin
Puistokoululla 19.00-20.30.

Kurssimaksu: 90 euroa.
Yliopiston opiskelijat ja henkilökunta: 50 euroa.
Maksu sisältää Kendoliiton jäsenmaksun ja liiton budolajit kattavan vakuutuksen kuluvalle vuodelle. Maksu maksetaan kahden harjoituskerran jälkeen.

Lisätietoja saat sähköpostitse tai lähettämällä viestin FB-sivun kautta.
Tervetuloa!

Kendo beginner’s course Spring 2019 

The next beginner’s course of Kendo in Jyväskylä starts on Monday 28 January 7.30 pm in Ryhtilä (R-building, Seminaarinmäki campus). There will be a short demonstration followed by a training session.

No equipment, prior knowledge or skills are needed for the course. Weekly classes are held in Ryhtilä (19.30-21.00) on Mondays and in Puistokoulu (19.00-20.30.) on Tuesdays.

Course fee: 90€.
Students and staff of the University: 50€.
The fee includes membership of the Finnish Kendo Association and an insurance until the end of the year. The fee is paid after two training sessions.

For more information contact us by email or send a message through our FB page.

Welcome!


Mitä kendo on?

Lue kendosta lisää Suomen Kendoliiton sivuilta: http://kendoliitto.fi/lajit/kendo/ 

Kendon harjoittelun päämääränä on henkinen ja fyysinen kasvu.
Kendon harjoittelu perustuu toisen ihmisen kunnioittamiseen ja arvostamiseen.
Kendo on läpi elämän jatkuvaa oppimista.
Kendo on osa suomalaista yhteiskuntaa ja kaikella siihen liittyvällä toiminnalla pyritään edistämään avoimuutta, rehellisyyttä, suvaitsevuutta, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa.

Kendoliiton eettiset periaatteet 2018 / kendoliitto.fi

Kendotoiminta Jyväskylässä

Ryutokaissa on harjoiteltu kendoa vuodesta 2008 lähtien. Ryutokai tekee yhteistyötä Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunnan kanssa, ja yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat tästä syystä aloittaa harjoittelun alennettuun hintaan. Kendo on mukana myös Jyväskylän kaupungin Liikuntalaturi-toiminnassa, joka mahdollistaa lajin ilmaisen kokeilun nuorille.

Harjoitusten ohjaamisesta vastuussa ovat seuran ohjaajat ja kokeneemmat harjoittelijat. Ohjaajat ja harjoittelijat käyvät säännöllisesti oppimassa uutta harjoitusleireillä, ohjaajakoulutuksissa ja muiden seurojen harjoituksissa mm. Suomessa ja Japanissa. Tilaisuuksia oppia vierailevilta opettajilta järjestetään myös Jyväskylässä.


Tutkimus (JYU)

Dekšnytė, Rita
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/41490
Dumić, Milan https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/51446