Seura

Ryūtōkai ry
Suiō-ryū iai kenpō Ōko-dōjō

Ryūtōkai on vuonna 2008 perustettu jyväskyläläinen yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa japanilaisesta taistelulajiperinteestä sekä kulttuurista Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella. Kendōn harjoittelu seurassa aloitettiin vuonna 2009. Jäsenmäärä vuoden 2016 lopussa oli 30. Ryūtōkai on Suomen Kendoseurojen Keskusliiton (FKA) jäsen. Yhdistyksen nimessä ryū tarkoittaa jyvää, tō miekkaa ja kai yhdistystä.  Yhdistyksessä harjoitellaan tällä hetkellä Suiō-ryū iai kenpōa ja kendōa.

Harjoittelu

Harjoittelu Ryūtōkaissa tapahtuu Katsuse Yoshimitsu Kagehiron (Suiō-ryū iai kenpō 15. sōke, Masaki-ryū kusarigamajutsu Fukuhara-ha 12. sōke, iaidō kyōshi 7. dan, kendō kyōshi 7. dan, jōdō renshi 6. dan) nimeämällä Suiō-ryū iai kenpō Ōko-dōjōlla (水鷗流居合剣法鷗湖道場). Katsuse-sōke antoi nimen dōjōlle käydessään Jyväskylässä vuonna 2013 – nimen ō tarkoittaa lokkia, ja ko tarkoittaa järveä. Opetus ja harjoittelu salilla tapahtuu Shimizussa sijaitsevan Hekiunkan honbu-dōjōn tapaan.

Voit tulla seuraamaan harjoituksiamme ja tutustumaan toimintaamme ottamalla mieluiten etukäteen yhteyttä ohjaajiimme ja sopimalla asiasta. Järjestämme myös näytöksiä ja lajien kokeilumahdollisuuksia muutamia kertoja vuodessa, esim. Yläkaupungin yössä, yliopistoliikunnan kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä kamppailulajinäytöksissä, sekä ennen peruskursseja. Harjoittelun aloittamiseen seurassamme riittää positiivinen asenne ja halu oppia uutta – varusteita, kuntoa tai taitoja ei tarvita. Lajeja seurassamme harjoitellaan yhdessä esim. kuntoon, ikään tai kokemustasoon katsomatta.

Kendōn harjoittelu aloitetaan normaalisti syksyisin ja keväisin yhdessä Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunnan kanssa järjestettävillä peruskursseilla. Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta saavat kurssimaksusta alennuksen. Lisäksi Jyväskylän kaupungin Liikuntalaturi-ohjelman kautta nuoret voivat kokeilla kendoa ilmaiseksi. Peruskurssilla harjoittelu aloitetaan rauhallisesti lajin perusteista seuran varusteilla. 

Yhteystiedot

Ryutokai ry
Sähköposti: ryutokai (at) ryutokai fi
Kendon sähköpostilista jäsenille: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/kendo
Facebook: https://www.facebook.com/ryutokaijkl
IBAN: FI62 5290 0220 3175 88

Ohjaajat

Taneli Takala
Ryutokai ry puheenjohtaja
Suiō-ryū iai kenpō shōmokuroku (opetus- ja edustuslupa)
Suomen Suiō-ryūn haaran (shibu) vastuuhenkilö
tjtakala gmail com

Jussi Jussila
Ryutokai ry varapuheenjohtaja
Suiō-ryū iai kenpō shōmokuroku (opetus- ja edustuslupa)
Suomen Suiō-ryūn haaran (shibu) vastuuhenkilö
Kendō 3.dan, I-tason ohjaajakoulutus (FKA)
jussilajussi gmail com

Mikko Korpela
Suiō-ryū iai kenpō shoden
Kendō 2.dan, I-tason ohjaajakoulutus (FKA)
mige.korpela hotmail com

Harjoitusmaksut

Kendon peruskurssimaksu on 90 euroa / 50 euroa Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Maksu sisältää syyskauden tai kevätkauden jäsenmaksun, sekä Suomen kendoliiton jäsenyyden ja liiton budolajit kattavan vakuutuksen (30 euroa) kuluvalle vuodelle.

Peruskurssimaksu maksetaan kaksiosaisena: Kendoliiton osuus (30 euroa) Suomisport-palvelussa, ja loput 50 euroa (20 euroa yliopiston opiskelijat ja henkilökunta) Ryutokai ry:n tilille. Maksutiedot saat peruskurssilla. Suomisport-ohjeet löytyvät täältä: http://kendoliitto.fi/wp-content/uploads/FKA_Suomisport_ohje_harrastajille.pdf

Seuran vanhojen jäsenten vuosimaksu on 250 euroa. Maksulla voi osallistua seuran kaikkien lajien harjoituksiin.
Maksu maksetaan tammikuussa, tai tarvittaessa kahdessa osassa tammikuussa (125 euroa) ja toukokuussa (125 euroa). Maksujen eräpäivät ovat tammikuun ja toukokuun 15. päivät.

Vanhat jäsenet hankkivat lisäksi vuoden alussa Kendoliiton budolajit kattavan vakuutuksen (20 euroa), mikäli heillä ei ole budolajeja kattavaa vakuutusta toisaalta.

Kendoliitto otti vuonna 2019 käyttöönsä Suomisport-palvelun, jota kautta jäsenet maksavat itse maksunsa Kendoliittoon. Näin ollen maksut tapahtuvat poikkeuksellisesti 2019 seuraavalla tavalla kendoa harjoitteleville:

Kendoa harjoittelevien vuosimaksu: 215 euroa. Kahdessa osassa maksettuna tammikuussa 90 euroa ja toukokuussa 125 euroa. Lisäksi vanhan jäsenen on tärkeää maksaa ennen tammikuun loppua kendoliiton jäsenmaksu 35 euroa + 20 euroa vakuutus itse Suomisport-palvelussa. Ohjeet tähän: http://kendoliitto.fi/wp-content/uploads/FKA_Suomisport_ohje_harrastajille.pdf

Muut maksut

Seuran bōguja lainattaessa välineiden ylläpitoa varten kerätään 5 euroa / kuukausi. Maksu maksetaan seuran tilille.